Nederlandse wijn
Het Nederlandse klimaat is aan het veranderen en dan heeft negatieve gevolgen, maar ook een positieve en dat is dat er steeds meer en betere wijn geproduceerd wordt. De Nederlandse topproducenten zijn Apostelhoeve uit Maastricht en de Kleine Schorre uit Dreischor Zeeland. Wij hebben een paar pareltjes van deze wijnhuizen in ons assortiment.
Maastricht
De Apostelhoeve
De Nederlandse wijntraditie vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, na de middeleeuwen maakte de Nederlandse wijntraditie plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal, op de Apostelhoeve. Op de Apostelhoeve, één van Limburgs mooiste plekjes bovenop de Louwberg, troont Nederlands oudste en een van de grootste wijndomeinen van Nederland. Wijndomein de Apostelhoeve bestaat op het moment uit 20 hectare, waar 5 verschillende druivensoorten zijn aangeplant: Müller-Thurgau, Auxerrois, Riesling, Pinot Gris en sinds 2020 ook Viognier. Op het moment leveren deze druivensoorten zes mooie, droge, witte wijnen: de Müller-Thurgau, Auxerrois, Apostelhoeve Cuvée XII, Riesling, Pinot Gris en Pinot Gris Barriques. Daarnaast maakt de Apostelhoeve ook twee prachtige mousserende wijnen: de Riesling Brut en de Apostelhoeve Cuvée XII Brut.
Dreischor
De Kleine Schorre
De Kleine Schorre is begonnen in 2001 en maakte al snel naam door topkwaliteit wijnen te maken. En maken al jaren deel uit van het assortiment wijnen in de businessclass van KLM. Door de grote hoeveelheid zonuren in Zeeland en door de unieke bodem van klei en kalk worden hier prachtige wijnen gemaakt. Inmiddels heeft de Kleine Schorre 14 hectare aan wijngaard.
Blog posts
Wat maakt een wijn tot een echte herfstwijn?
De dagen worden korter, de lucht frisser en het licht zachter, de herfst is hét seizoen om weer te genieten van een goed glas wijn bij het eten of gewoon...
Veelgemaakte Fouten bij het Bewaren van Wijn (en hoe het wél moet)
Laten we eerlijk zijn: voor veel mensen is het grootste probleem bij het bewaren van wijn dat de fles altijd te snel leeg is. Maar áls je dan toch eens...